Zomerweek Xpect013

Zie Daar De Zomerweek

Zie Daar De Zomerweek 

In de eerste week van de zomervakantie, van maandag 8 t/m donderdag 11 juli, organiseert Xpect013 een extra bijzondere zomerweek. Vier dagen buitenschoolse opvang, op een andere locatie (Hockeyclub Tilburg), met een programma vol avontuur en ontdekking.

Is jouw kind (8+) ingeschreven bij een buitenschoolse opvang van Xpect013? Wacht dan niet te lang met aanmelden voor deze Zomerweek!

Wat is de Zie Daar De Zomerweek?

Is jouw kind 8 jaar of ouder en zit hij/zij bij een Xpect013 BSO? Dan is de Zie Daar De Zomerweek iets voor jullie! 4 dagen lang samen met andere kinderen nieuwe en toffe activiteiten beleven, gericht op de interesses van oudere kinderen.

De Zomerweek wordt georganiseerd door de sport- bso's, de cultuur bso en BOOST van Xpect013. Het thema van de week is "ontdekken", dus je gaat van allerlei soorten activiteiten beleven:

 • Diverse sporten: van balspelen tot boogschieten
 • Culturele activiteiten: van muziek tot kunst
 • BOOST activiteiten: van redacteur van de Zie Daar De Zomerkrant tot opgravingen in het bos met de bioloog

Hoe ziet een dag tijdens de Zomerweek eruit?

Tijdens de Zomerweek breng je je kind tussen 7:30 uur en 9:00 uur naar Hockeyclub Tilburg. Net zoals bij de BSO, hoef je niets mee te nemen. We zorgen voor eten, drinken én een rugzak met bidon voor de hele dag. Vergeet alleen niet reservekleding en natuurlijk veel zin mee te geven!

We willen graag dat je mee naar binnen loopt om in te checken. Je kind wordt dan op de lijst aangevinkt en krijgt een kleur armband die correspondeert met de kleur van de dagmentor en de groepsgenoten.

De dagmentor is op die dag het aanspreekpunt voor je kind, al kan hij /zij bij elk teamlid terecht. De dagmentor controleert de aanwezigheid bij elk gezamenlijk groepsmoment. Zo komt de groep bijeen na elke activiteit en tijdens eetmomenten. 

De dagactiviteiten zijn inzichtelijk. Je kind kan zich voor elk activiteitmoment voor een andere activiteit inschrijven door zijn/haar naam en kleur te noteren bij de activiteit van zijn/haar keuze. 

Programma

We sluiten de dag gezamenlijk af. We doen dit met een ervaringsspel om op te halen wat de kinderen van de dag vonden, zodat wij hun input voor mogelijk de volgende dag of voor volgend jaar kunnen gebruiken bij de organisatie. Gevolgd door ons ZieDaarDeZomerweek danslied en tot slot de mogelijkheid voor de kinderen om hun ouders rond te leiden op het terrein.

Rond 16.30u sluiten we het activiteitenprogramma af. Kinderen kunnen tot 19.00u opgehaald worden.

We willen graag dat ouders even langs de ingang komen om je kind af te melden, zodat we zicht houden of elk kind is opgehaald. Het inchecken en uitchecken is een belangrijk moment. Bij twijfel of onduidelijkheid bellen we met het via het aanmeldformulier opgegeven nummer om na te gaan of het kind nog/al bij de ouder is en of hij/zij nog wel komt als hij/zij nog niet is gebracht. 

Bekijk hier meer informatie over het programma.

Deelnemen

Meedoen aan Zie Daar De Zomerweek? Dit zijn de voorwaarden:

 • Je kind is 8 jaar of ouder op 1 juli 2024.
 • Je hebt een contract bij een Xpect013 BSO-locatie (vakantiedagen inkopen kan speciaal voor deze activiteit).

Je meldt je aan via dit formulier en via de ouderapp. Je ontvangt dan achteraf een factuur over deze dag en de uren worden meegenomen in je jaaropgaaf voor de Belastingdienst. 

Praktische informatie

 • Datum: de zomerweek is van maandag 8 t/m donderdag 11 juli ‘24
 • Locatie: HockeyClub Tilburg, Bredaseweg 447 (voldoende parkeergelegenheid aanwezig)
 • Brengen tussen 7.30 en 9.00 uur; ophalen tussen 16.30 en 19.00 uur
 • Aanmelden is mogelijk van 8 april tot 1 mei.

   Meld je kind(eren) nu aan!

  Heb je vragen of wil je meer weten? Je kunt terecht bij de directeur van jouw bso locatie of mailen naar: [email protected] 

bso kinderen

Over de organisatie

Xpect013 organiseert de Zomerweek in samenwerking met professionals van de sport bso's, de cultuur bso en BOOST. 

Sport bso’s zijn thema bso’s die dagelijks sportieve activiteiten aanbieden. Deze bso's richten zich op verschillende sportdisciplines, met indoor, outdoor en urban sporten in het programma. Plezier en samenspel staan centraal bij de sport BSO's, waarbij kinderen nieuwe sporten leren kennen, bewegen en nieuwe vriendjes maken. Xpect013 heeft vier sport bso's: Spoorpark, T-Kwadraat, Pellikaan en Warande.

De cultuur bso biedt een gevarieerd programma met creatieve activiteiten op het gebied van dans, muziek, schilderen, beeldhouwen en meer. Lees hier meer over Cultuur BSO Monopole.

BOOST is geen BSO op zich, maar een team van specialisten die met uitdagende activiteiten langs alle Xpect013 bso locaties gaan. Deze specialisten hebben expertise in verschillende vakgebieden, zoals biologie, techniek, psychologie en sociaal-emotionele ontwikkeling.