Welkom bij

Cultuur BSO Monopole

Schilderen met een echte kunstenaar

Je voelt het meteen als je binnenkomt: deze buitenschoolse opvang ademt warmte en creativiteit. Hier mogen kinderen totaal zichzelf zijn en hun eigen scheppende krachten ontdekken. Muziek, dans, toneel, kunst, film: het kan allemaal in de prachtig ingerichte ruimtes. Houd je kind van dansen, zingen, toneel spelen, schilderen en creëren? Dan is deze bso een unieke kans om hier heerlijk mee bezig te zijn. 

 

Muziekkamer, danszaal, theaterkelder, atelier, textiel-lab

Als je rondloopt in het historische pand in het centrum van Tilburg, val je van de ene verbazing in de ander. In de muziekkamer speelt een meisje op de vleugel en hangen gitaren aan de muur. Op de zolder proberen enkele kinderen een nieuw danspasje uit en lachen voor de grote spiegelwand. Beneden spelen jonge kinderen in de theaterkelder. In het atelier worden plannen gemaakt voor een nieuw kunstwerk. De schildersezels en een grote knutseltafel met materialen staan klaar om mee aan de slag te gaan. In ons textiel-lab zijn de kinderen bezig met vilten maar ze kunnen ook met wat hulp hun eigen kleding maken. Wat een mogelijkheden biedt dit pand!

 

Creativiteit zit in ieder van ons

Er zitten echt niet alleen ‘kunsttalenten’ op de cultuur-bso. Ieder kind is welkom en omdat we zoveel verschillende ruimtes en activiteiten hebben, vindt ieder kind zijn of haar weg. Sommigen blijven de eerste paar keer vooral kijken, prima, we gunnen ieder kind zijn of haar eigen tempo. En we geven een vriendelijk zetje als dat helpt een drempel te nemen.

 

Spelen en plezier hebben

Onze bso is ook een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. Kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in het naastgelegen park of meedoen aan activiteiten in onze gezellige ontmoetingsruimte, die tevens dient als uitvalsbasis in ons gebouw. Hier krijgt je kind een warm welkom als het uit school komt, nemen we even de tijd om wat te drinken en te kletsen. Zo hebben we ieder kind goed in beeld. En kom je je kind aan het einde van de dag ophalen, dan komt er regelmatig een heerlijke geur uit onze keuken!