Ontdek onze thema bso's

Wat is een thema bso, wat zijn de mogelijkheden en voordelen? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Vaak zie je als ouder wel wat voor type kind je hebt. Een doener, een sjouwer, een natuurliefhebber, een bouwer, een kleine wetenschapper in de dop. Toch is het soms lastig om ze te helpen te ontdekken wat echt bij ze past. 

Misschien is je kind wel gek op sport, maar… er zijn honderden sporten waar ze voor zouden kunnen kiezen. En vaak kun je er maar 1 of 2 tegelijk uitproberen. En al dat proberen kost natuurlijk ook wel wat; tijd maar ook geld.

Voor deze kinderen en ouders zijn er de thema locaties: locaties die peuteropvang en/of buitenschoolse opvang (bso) aanbieden gespecialiseerd in sport, outdoor, cultuur en creativiteit.

Alle voordelen op een rijtje

  • Je kind wordt begeleid door specialisten.
  • Allerlei activiteiten worden aangeboden zodat je kind heel veel kan uitproberen.
  • Alle benodigde materialen zijn op deze locaties aanwezig; je hoeft dus geen speciale kleding of materialen aan te schaffen.
  • Op de sport peuteropvang komen kinderen al jong in aanraking met een gezonde leefstijl in voeding en beweging.
  • Thema bso's werken samen met vrijwel alle scholen in de stad.
  • Thema bso's houden rekening met verschillende leeftijden en passen hun aanbod daarop aan.

Ontdek onze thema bso's

Thema bso’s zijn voor kinderen die een andere uitdaging nodig hebben dan op een reguliere bso geboden kan worden. Vooral voor de oudere kinderen zijn thema bso’s heel geschikt: te jong om alleen thuis te blijven en genoeg uitdaging om na school een leuke middag te hebben!

Sport of Outdoor

Als je kind gek is op sport, spel en buiten op avontuur gaan dan zijn onze sport- en outdoor bso’s een hele toffe plek. Er worden hele verschillende sport en spel activiteiten aangeboden. Vaak vanuit locaties waar nog meer organisaties en faciliteiten te vinden zijn waar gebruik van gemaakt wordt, zoals een schaatsbaan of hockeyvelden. 

Ontdek onze sport en outdoor bso's:

Pellikaan T-Kwadraat Warande

Sport bso

Cultuur en creativiteit

In Tilburg Centrum hebben we een cultuur bso. Is je kind creatief en wil hij/ zij op dit vlak nog heel veel ontdekken en uitproberen? Dan is dit de ideale plek. Er zitten echt niet alleen ‘kunsttalenten’ op de cultuur-bso. Ieder kind is welkom en omdat we zoveel verschillende ruimtes en activiteiten hebben, vindt ieder kind zijn of haar weg. 

Ontdek Cultuur BSO Monopole

Cultuur bso

Urban

In het Spoorpark in Tilburg vind je een heuse urban bso voor kinderen vanaf 8 jaar. Stoere jongens en meiden kunnen hier gebruik maken van de faciliteiten van het Spoorpark, waardoor ze dus vooral lekker buiten bezig zijn. Van crossen en skaten tot op ontdekkingstocht op het waterplein of een balletje trappen op een van de speelveldjes. En dat allemaal op een centrale plek in de stad. 

Urban BSO Spoorpark

Thema bso

Kom proeven!

Veel kinderen combineren een reguliere bso met een thema bso. Zo heb je het beste van 2 werelden: lekker ontdekken en spelen met klasgenoten na school; geen reistijd en juist alles op één plek. En daarnaast 1 of 2 dagen naar een thema bso. Meerdere thema bso's met elkaar combineren kan ook. Ontdek wat het beste bij jouw kind past en kom proeven!

Gaat je kind al naar een reguliere bso van Xpect013, maar merk je dat hij/zij behoefte heeft aan een andere uitdaging? Kom dan proeven op (een van) onze thema bso's! Je kind is 3 keer vrijblijvend een middag welkom op een thema bso. Dit kan 3 keer op dezelfde bso zijn, of op verschillende thema bso’s. Je kunt hiervoor een proefkaart aanvragen bij de medewerkers van de huidige bso.