ouder met kind hand vasthouden

Ondersteuning voor ouders in onze ouderkamers

Samen sterker

Een helpende hand kan het verschil maken. Ouders kunnen bij de ontwikkeling van hun kind soms behoefte hebben aan hulp. Zo kan taal een drempel zijn en soms spelen persoonlijke omstandigheden een rol. Xpect013 vindt het belangrijk om ouders de juiste hulp aan te reiken om hun kinderen te helpen groeien en bloeien. Daarom hebben een aantal locaties ouderkamers ingericht.

Wat is een ouderkamer? 

In de ouderkamer ontmoeten ouders en verzorgers professionals uit het onderwijs. De professionals geven ondersteuning die aansluit bij de vragen en behoeften van de ouders in de buurt. Ouders krijgen handige tips over opvoeding, gezondheid, mediawijsheid en spel met kinderen. Zo leren ouders hoe ze hun kinderen een stapje vooruit helpen. Ook worden er activiteiten voor ouders en verzorgers georganiseerd, zoals Nederlandse taallessen, rekenlessen, computerworkshops en inloopspreekuren. 

Onder andere onze locaties Hubertus, Antares, Jeanne d'Arc en De Alm beschikken over ouderkamers. Bekijk de websites voor meer informatie, het maken van een kennismakingsafspraak of het bezoeken van een open dag.