brooddeeg

Welkom bij

Kind­centrum Jeanne d'Arc

Onze missie, ’Mensen zien groeien’, is merkbaar en voelbaar het kloppend hart van ons kindcentrum. Het is iets waar wij ons, in ons Jenaplan Kindcentrum, dagelijks mee bezig houden. Jenaplan Kindcentrum Jeanne d’Arc bevindt zich in de Tilburgse wijk het Zand. 

Onze basisschool is een kleinschalige school met ca 125 leerlingen waar iedereen werkt, speelt, viert en spreekt vanuit eigenheid. Wij durven onszelf te ontdekken en anders te zijn dan de rest. 

Onze peuteropvang bevindt zich in het gebouw van de basisschool met een fysieke en inhoudelijke verbinding met de peuter-kleutergroep. 

Met ons bevlogen, enthousiaste team gaan wij de komende jaren verder bouwen aan ons kindcentrum, zowel aan een nieuw gebouw, als onze missie om ononderbroken leer- en ontwikkellijnen voor ieder kind te realiseren.

Als Jenaplan Kindcentrum geven wij het Jenaplanconcept een eigentijdse invulling. Alle principes worden meegenomen en versterkt doordat we als Kindcentrum in verbinding willen staan met bewoners, partners en organisaties in de wijk. Want, 
                         ‘It takes a community to raise a child.’ 
Zo vormen we samen een gemeenschap, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, in hun totaliteit: waar mensen kunnen groeien. Als Kindcentrum zijn we een belangrijke en centrale plek zijn in deze gemeenschap, waarin we elkaar kunnen ontmoeten, waar we met elkaar in gesprek gaan, samen kunnen werken, samen kunnen spelen, ontdekken, ons kunnen verwonderen en samen kunnen vieren. Iedereen is hier van harte welkom en we geloven dat iedereen op zijn of haar manier iets toe kan en mag voegen aan onze gemeenschap.

peuteryoga