buiten

Opvang voor niet-werkende ouders

Peuteropvang is er voor alle Tilburgse peuters. Dus ook als je niet werkt, heeft jouw kind recht op minimaal twee ochtenden peuteropvang. Zo kan ieder kind zich spelenderwijs voorbereiden op de basisschool.

Voor wie is de peuteropvang?

De peuteropvang (vroeger bekend als peuterspeelzaal) is een plek waar kinderen van 2 tot 4 jaar minimaal 2 ochtenden in de week komen om samen spelend te leren. Het is een mooie aanvulling op de ontwikkeling van je kind, omdat alle peuters uit Tilburg hier hetzelfde speciale programma aangeboden krijgen. Zo is je peuter straks goed voorbereid op de basisschool. 

Voordelen peuter­opvang

Op de peuteropvang leert je kind omgaan met andere kinderen. Je kind leert vriendschappen te sluiten, conflicten oplossen en samen spelen. Dit is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van je kind. Op de peuteropvang krijgt je kind ook extra ondersteuning bij het leren praten en dingen begrijpen en leert je kind hoe je vragen kan stellen en problemen kan oplossen. Daarnaast leert je kind op de peuteropvang veel over de omgeving: kleuren, vormen, getallen en letters. Kortom, peuteropvang is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van je kind. Het helpt je kind om zich klaar te maken voor de basisschool. 

Wat kost peuteropvang?

Alle Tilburgse ouders van peuters krijgen een tegemoetkoming in de kosten voor 2 dagdelen peuteropvang per week, op basis van 40 weken opvang per jaar. Je ontvangt tegemoetkoming op basis van je verzamelinkomen. Deze tegemoetkoming ontvang je van de gemeente (subsidie) of van de overheid (kinderopvangtoeslag). Klik hier voor meer informatie over de subsidie van de gemeente Tilburg. De kosten bereken je hier