Kinderen spoorpark

BSO bij Xpect013

Uitrusten, spelen, ontwikkelen

Bij de buitenschoolse opvanglocaties (bso) van Xpect013 in Tilburg kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar heerlijk samen spelen en ontdekken. Zowel voor als na schooltijd, tijdens vakanties en op studiedagen. Elke bso heeft een eigen unieke sfeer, maar ze delen allemaal één doel: een boeiend en passend programma bieden, afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van kinderen. Even uitrusten, fruit eten en weer door! 

Volop ontdekken en leren

Buitenspelen, knutselen, dansen, voetballen, zingen, toneelspelen: er is altijd wat te beleven op de voor- en naschoolse opvang. Bovendien organiseren we regelmatig leuke uitstapjes en activiteiten, zoals een bezoekje aan een park in de buurt. Kinderen spelen op de buitenschoolse opvang met vrienden én kinderen uit andere klassen. Ze kunnen hun energie kwijt na een schooldag en leren ook buiten schooltijd van nieuwe ervaringen.

klim

Thema-bso's

Het ene kind begint meteen te bewegen als er muziek klinkt. De ander voetbalt het liefst de hele dag. Sommige kinderen kunnen zich volledig verliezen in een knutselproject of zijn het liefst de hele dag buiten in de natuur. Op onze thema-bso’s kunnen ze zich volledig richten op hun interessegebied, zoals sport, outdoor, cultuur of creativiteit. Daarnaast bieden we op een aantal locaties ook BOOST aan: waar kinderen kunnen kennismaken met boeiende projecten, geleid door pedagogisch en didactisch bekwame specialisten. Begeleid door deze professionals en met alle nodige faciliteiten, krijgen kinderen de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ontekken bij de bso
Voor ieder kind

Xpect013 heeft verschillende typen bso’s. Bij een kindcentrum is er een samenwerking tussen de basisschool en de bso, waar de bso vaak in hetzelfde gebouw zit. Alles wat kinderen nodig hebben onder één dak: onderwijs, ontspanning, ondersteuning en uitdaging. Er zijn ook losse bso’s die niet aan een school verbonden zijn, we halen dan de kinderen op met bijvoorbeeld een bakfiets of taxi. Klik hier voor al onze bso-locaties.