Vriendschap

Goed onderwijs en goede kinder­opvang

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs en goede kinderopvang. Ieder kind heeft ook zijn of haar eigen talenten en behoeften. Daarom hebben we bij Xpect013 een ruime keuze uit basisscholen en kinderopvanglocaties voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Van Montessorionderwijs tot sport-bso en van kinderdagverblijven met horizontale en verticale groepen tot peuteropvang. Onze pedagogisch professionals en leerkrachten zorgen voor een veilige en motiverende leeromgeving, waarin kinderen kunnen bouwen aan hun toekomst.

Kinder­dag­verblijf

Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op het kinderdagverblijf, waar zij spelen, leren en opgroeien onder begeleiding van zorgzame professionals. Het welzijn en de gezondheid van de allerkleinsten staat hier voorop. Er is veel aandacht voor gezonde voeding en beweging en voor sociale en emotionele ontwikkeling. Wij moedigen kinderen aan om zelf de wereld te ontdekken door hun verwondering en fantasie te prikkelen.

Onze kinderdagverblijven 

Kinderdagverblijf Tilburg baby

Peuter­opvang

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er peuteropvang, waar kinderen al spelenderwijs worden voorbereid op het basisonderwijs. Peuters spelen hier heerlijk met elkaar, terwijl professionals hun ontwikkeling tegelijkertijd stimuleren. Zo leren ze belangrijke vaardigheden, zoals taal, maar ook eerlijk delen, opkomen voor zichzelf en zichzelf aankleden. Contact maken met andere peuters, vriendschappen opbouwen en kennismaken met ander speelgoed en andere activiteiten dan thuis dragen allemaal bij aan de voorbereiding op de basisschool. 

Onze peuteropvanglocaties

spelen

Basisonderwijs

Xpect013 telt 26 basisscholen, elk met een eigen aanpak en onderwijsvorm. Denk aan regulier onderwijs, maar ook Montessorionderwijs, Daltononderwijs en Jenaplanonderwijs. Alle scholen zijn sterk met elkaar verbonden en werken nauw samen vanuit één gedeelde visie. Onze leerkrachten zorgen voor een veilige en motiverende leeromgeving, waarin kinderen kunnen bouwen aan hun toekomst.

Onze basisscholen 

High five

Buiten­schoolse opvang

Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen voor en na school naar de buitenschoolse opvang voor een gevarieerd programma, onder begeleiding van experts. Ontspanning staat voorop, maar ook ontdekken en leren worden op een speelse manier gestimuleerd. Naast reguliere bso’s zijn er binnen Xpect013 ook sport-, outdoor- of cultuur-bso's. Daar kunnen natuurliefhebbers, wetenschappers in de dop, sportievelingen of creatievelingen zich richten op hun specifieke interesses.

Onze bso's

Buiten beestjes vangen

Gastouderbureau

Gastouderbureau Kinderopvang Thuis is een kleinschalig gastouderbureau in de regio Tilburg waar persoonlijk contact, professionaliteit en het thuisgevoel centraal staan. Wij hebben gastouders die kinderen met open armen ontvangen. Huiselijk, kleinschalig en warm: bij een gastouder verwelkomen we maximaal zes kinderen. Ouders hoeven niet zelf snel iets te regelen als de gastouder uitvalt of met vakantie is. Wij garanderen de opvang van jouw kind.

Ons gastouderbureau

Kind lachen met medewerker

Ben jij op zoek naar een kinderdagverblijf voor jouw kind(eren)? Of zoek je een basisschool die past bij jouw visie? Bekijk onze locaties voor meer informatie, het maken van een kennismakingsafspraak of het bezoeken van een open dag.