Peuter rennen

Peuter­opvang bij Xpect013

Voor alle Tilburgse peuters

Alle peuters in Tilburg kunnen naar de peuteropvang. Er zit een peuteropvang in iedere wijk in Tilburg, dus er is er altijd eentje in de buurt. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van peuters. De pedagogisch professionals die werken op de peuteropvang kijken hoe peuters zich ontwikkelen en waar ze peuters bij kunnen begeleiden. Zo krijgen de kinderen de beste voorbereiding voor een goede start op de basisschool.

Een goede voorbereiding op school

Kinderen krijgen niet alleen ondersteuning met bijvoorbeeld taal, maar ook de kans om te wennen aan een dagritme, spelen met anderen en wachten op de beurt. Dat maakt het voor kinderen (en ouders) een stuk makkelijker te starten op de basisschool zodra ze 4 jaar zijn. 

vriendschappen

Proef met gratis peuter­opvang

We bieden halve en hele dagen peuteropvang aan. Alle peuters hebben recht op minstens 2 halve dagen peuteropvang per week. De gemeente Tilburg ondersteunt dit met een financiële bijdrage. Vanaf 1 april 2024 start de gemeente met een proef voor gratis peuteropvang. De opvang wordt gratis voor ouders die een inkomen hebben tot 120% (€25.090 per jaar) van het sociaal minimum en geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Vanaf 1 april 2024 betalen zij geen eigen bijdrage meer voor de peuteropvang. De gemeente Tilburg betaalt deze bijdrage, zodat meer peuters (2 tot 4 jaar) naar de peuteropvang kunnen gaan. Meer weten? Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

Halve dagen opvang

Zodra peuters twee jaar zijn, kun je als ouder kiezen voor halve dagen peuteropvang, dit stond vroeger bekend als de peuterspeelzaal. Deze peuteropvanglocaties zijn ’s ochtends open en bieden ruimte voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

Hele dagen opvang

Wil je liever (een) hele dag(en) opvang? Dan kun je kiezen voor een kinderdagverblijf. Hier kunnen peuters vanaf 2 jaar ook naartoe. Wij hebben verschillende groepen, bij een horizontale groep zitten alleen leeftijdsgenootjes bij elkaar en bij een verticale groep zitten kindjes van 0 tot 4 jaar samen. Klik hier voor al onze kinderdagverblijven.