Zwanger kinder

Zwanger: wanneer kinder­opvang regelen?

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Misschien heb je net de zwangerschapstest in handen of ben je al wat langer aan het idee gewend. Het is in ieder geval goed dat je ook gaat nadenken over kinderopvang! Want hoe ga je het regelen als je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat?

Op het internet staan veel checklists maar kinderopvang regelen staat vaak pas in maand 4 of 5 op het lijstje. We kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je er voor die tijd nog niet mee bezig bent, zeker als je in verwachting bent van je eerste kind. Er komt immers al een heleboel op je af, je hebt misschien nog niet eens een buikje, waarom zou je je nu dan al verdiepen in de opvang van je kind? 

Ons advies

Het lijkt nog zo ver weg, maar een zwangerschap gaat vaak sneller dan je denkt. Daarom adviseren wij je al in maand 1 of 2 van je zwangerschap na te denken over de opvang van jouw kind. Zodat je zo snel mogelijk je toekomstige kindje kunt aanmelden bij de locatie van jouw keuze.

Hoe kies je de juiste kinderopvang?

Er zijn diverse soorten kinderopvang met ieder hun eigen visie, denk hierbij aan kinderopvang die heel veel met natuur en duurzaamheid doet, of juist een hele goede samenwerking heeft met scholen in de omgeving. Door op tijd te zoeken en je te oriënteren, kom je erachter wat je zelf belangrijk vindt, welke locatie bij jou past en kun je je kindje tijdig inschrijven. Wil je nog meer tips hoe je de juiste kinderopvang kiest? Je leest ze hier!

Is er een wachtlijst?

Kinderopvanglocaties kunnen een wachtlijst hebben, waardoor je hier niet zomaar terecht kunt. Het zou natuurlijk jammer zijn als je kind niet naar de locatie van jouw voorkeur kan. Daarom raden we aan je kind zo spoedig mogelijk in te schrijven. Ook handig om te weten: dinsdag en donderdag zijn de meest gewilde dagen die het snelste vol zitten. Dit geldt ook steeds vaker voor de maandag. Ben je flexibel? Op woensdag en vrijdag is er misschien wel plek! Meer weten over wachtlijsten?

Ben je zwanger van je tweede kindje?

Ook dan is het aan te raden dit zo snel mogelijk door te geven. Vaak krijg je wel voorrang maar plaatsing gaat niet vanzelf. En ook voor broertjes en zusjes zijn soms helaas wachtlijsten, zeker op populaire opvangdagen.  

Kortom, ben je zwanger, wacht niet met het regelen van kinderopvang om teleurstelling te voorkomen. Neem contact op met de locatie van jouw voorkeur voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.