Baby bij kinderdagverblijf Grebbe

Wat moet je meenemen naar de kinderopvang?

Spannend, voor het eerst naar de kinderopvang! Het is heel begrijpelijk als je nerveus bent. Wat gaat je kind ervan vinden? Heb je wel de juiste spullen ingepakt? Om wat stress bij jou weg te nemen, hebben wij een checklist gemaakt zodat je niets vergeet in de tas!

Wat geef je mee naar de kinderopvang?

  • Setje reservekleding

Net als thuis, wordt er ook bij de kinderopvang wel eens geknoeid tijdens het eten of spelen. Stop daarom een setje reservekleding in de tas. 

  • Knuffel

Een favoriete knuffel of speen is een must-have voor de tas van je kind voor de kinderopvang. Deze vertrouwde spulletjes kunnen troost bieden wanneer je kind zich overweldigd voelt. Je kunt ook een (gedragen) shirt van jezelf meegeven. Je baby herkent jouw geur meteen en dit kan heel fijn zijn tijdens het wennen. 

  • Melk: borstvoeding of flesvoeding

Geef je je kind borstvoeding? Dan geef je zelf afgekolfde moedermelk mee in een koeltas. De medewerkers van het kinderdagverblijf zetten de melk in de koelkast. Drinkt je kind flesvoeding? Geef dan een melkpoedertoren met de juiste hoeveelheid schepjes mee. Geef ook aan hoeveel melk je kind drinkt, hoe vaak en op welke tijdstippen.

  • Fles en speen

Als je kind de fles krijgt, dan drinkt hij of zij waarschijnlijk graag uit een eigen flesje. Wel zo vertrouwd! Hetzelfde geldt voor een speentje: neem deze ook mee (in een doosje.

  • Slaapzak of dekentje

Het kan onwennig zijn voor je kindje om in een nieuwe ruimte te slapen. Slaapt je kind graag in een slaapzak of met een dekentje? Deze kan je ook meegeven naar de kinderopvang. Deze is herkenbaar voor je kind en zo slaapt hij/zij extra lekker. 

 

Naamlabels

Het is handig om een set naamlabels te bestellen, waarop je de naam van je kind kan schrijven. Plak deze op alle spullen van je kind, zoals de fles, slaapzak en melkpoedertoren. Zo voorkom je dat er spullen van je kind worden omgewisseld.
 

Baby bij kinderdagverblijf Grebbe

Wat is inbegrepen?
Luiers, fruit, tussendoortjes en boterhammen voor de lunch zitten inbegrepen bij de meeste kinderopvanglocaties. Geen kinderopvanglocatie is hetzelfde, dus het kan wat afwijken. Check altijd tijdens de rondleiding of intake op de kinderopvanglocatie wat er inbegrepen zit en wat je zelf mee moet geven. 

Op tijd inpakken!
's Ochtends is het vaak al druk genoeg, dus voorkom inpakstress en pak de avond van tevoren de tas in. Gaat je kind inmiddels regelmatig naar de opvang? Ook dan is het handig om de tas bijvoorbeeld de avond van tevoren in te pakken en om regelmatig te checken of je iets moet vervangen. 

Succes!