Thuiskamer

Thuiskamers

Tot rust komen en weer opladen in onze thuiskamers

Ieder kind is anders en dat vraagt om ondersteuning en begeleiding op maat. Voor kinderen die het nodig hebben, hebben wij daarom op verschillende locaties thuiskamers ingericht. Thuiskamers zijn prikkelarme time out-plekken waar kinderen zich even kunnen afzonderen van de klas. Onder begeleiding van een pedagogisch expert komen zij tot rust, zodat zij daarna weer helemaal opgeladen samen met hun klasgenoten de schooldag kunnen voortzetten.

Met de juiste energie verder in de klas

Kinderen kunnen om allerlei redenen de thuiskamer - structureel of incidenteel - gebruiken.  De thuiskamer is bedoeld om bijvoorbeeld rustig zelfstandig aan een opdracht werken, of om los van de hectiek de dag te starten. Soms is een kwartier uit de drukte stappen en tot rust komen in de thuiskamer, al genoeg om met de juiste energie verder te kunnen in de klas. De pedagogisch expert is altijd aanwezig in de thuiskamer om te luisteren en te helpen. 

Thuiskamers bij Xpect013

Denk je dat jouw kind baat heeft bij een thuiskamer? Basisschool De Borne, Kindcentrum Christoffel, Kindcentrum De Wegwijzer en Basisschool De Zuidwester hebben een thuiskamer ingericht op hun locatie.