Sterre Kinderopvang Groene Kinderopvang Tilburg

Sterre Kinder­opvang

Kinderen ontdekken zelf de wereld. Wij helpen ze een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. Wij zijn trots op onze Sterre-visie.

Van Sterre Kinder­opvang naar Xpect013

Sterre Kinderopvang is een begrip in Tilburg en daar zijn we trots op. Na een fusie tussen Xpect Primair en een deel van de Kinderopvanggroep, vallen onze Sterre Kinderopvanglocaties onder Xpect013. De visie van Sterre blijft sterk overeind staan: onze Sterre-benadering wordt steeds sterker op al onze kinderopvanglocaties. 

Wat is de Sterre-visie?

De Sterre-visie is gebaseerd op het geloof dat kinderen het beste leren door te doen en te ervaren. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoekend. Zij willen de wereld om zich heen ontdekken. Wij helpen ze een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. Dat doen we door goed te kijken naar kinderen en aan te sluiten bij hun belevingswereld.

Natuur en verwondering

Kinderen en natuur is een hele goede combinatie. Nergens kunnen ze zich meer verwonderen dan buiten. Kinderen gaan op onderzoek uit in de ontdektuin -ook als het regent- en helpen mee in de moestuin en ontdekken hoe lekker gezonde voeding is. 

Kinderen stampen in regenplassen

Groen van binnen

Onze locaties zijn niet alleen ‘groen’ van buiten maar ook van binnen. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen. Plastic speelgoed kom je niet tegen. Grote speelruimtes met veel natuurlijke materialen, houten speeltoestellen en zachte kleuren zorgen ervoor dat je kind niet overprikkeld raakt en lekker kan spelen. De hele dag door zorgen we met veel liefde voor baby's en peuters. Baby's kunnen ontspannen snoezelen, dromen in hun buitenbedje of genieten van voorleesmomenten. Peuters kunnen creatief bezig zijn, de natuur ontdekken of dieren verzorgen. De medewerkers praten veel met kinderen over hun belevingswereld.

Kinderopvang Tilburg natuurlijke materialen

Eigen geluid

Je vindt bij ons locaties met een groen keurmerk, met dieren, met een moestuin waarin kinderen en medewerkers samen groenten en fruit verbouwen. Ook hebben we eigenzinnige locaties waar de fantasie en creativiteit extra geprikkeld worden of waar jonge ontdekkers en kleine kunstenaars zich uitleven. Elke locatie heeft zijn eigen unieke geluid. Kijk eens rond en kies de plek die past bij je kind en je gezin. Bekijk hier al onze locaties. 

BSO kinderen met Geit