jassen kapstok

De Parelklas

Een brug tussen regulier en speciaal onderwijs

Bij Xpect013 zien we het liefst dat álle kinderen in hun eigen buurt naar school kunnen. Daarom zetten wij ons in voor kinderen met een verstandelijke beperking en hebben we voor hen de parelklas ontwikkeld. Hiermee bieden we iets unieks: een leerrijke plek die het gat dicht tussen speciaal en regulier onderwijs. 

Extra aandacht en begeleiding door experts

Voor kinderen die door een beperking meer moeite hebben met leren, lijkt speciaal onderwijs vaak de enige optie, maar nu is er een mooie brug naar het regulier onderwijs. In de parelklas komen leerlingen met een beperking samen en doen zij zoveel mogelijk mee aan het reguliere schoolleven. Zo speelt iedereen samen buiten, lunchen ze samen met de rest en pakken ze leesonderwijs samen op. Onderwerpen die lastig zijn, pakken ze op in de parelklas, waar extra middelen beschikbaar zijn én ruimte is voor extra aandacht en begeleiding door experts. In een groep van tien tot twaalf kinderen krijgen zij passend onderwijs met leeftijdgenootjes uit de buurt.

Parelklas bij Xpect013

We zijn erg trots op onze parelklas bij Kindcentrum De Wegwijzer in de Reeshof. Bekijk de website voor meer informatie, het maken van een kennismakingsafspraak of het bezoeken van een open dag.