Kinderen op school

International Baccalaureate

Onderwijs voor wereldburgers in de dop

Het International Baccalaureate (IB)-programma, voor kinderen van 3 tot 12 jaar, focust zich op positief bijdragen aan een duurzame en vreedzame wereld. Op een IB World School leren kinderen om flexibel te zijn en kansen te benutten in de snel veranderende wereld.

Bijdragen aan een vreedzame wereld

IB-onderwijs is gericht op onderzoek en ontdekking. Leerkrachten stimuleren kinderen om kritisch na te denken en zelfstandig problemen op te lossen. Dat gaat verder dan alleen in de klas: kinderen bouwen zelfvertrouwen op en ontwikkelen essentiële vaardigheden. Niet alleen de basis zoals lezen, schrijven en rekenen, maar ook sociale en emotionele vaardigheden komen aan bod. Zo groeien kinderen op tot empathische en actieve wereldburgers.

 

 

IB World School

Sinds 1 augustus 2021 is Kindcentrum Klinkers officieel kandidaat-IB World School. Dat betekent dat de school zich de komende jaren ontwikkelt tot IB World School en kinderen vanaf nu al het IB-programma kunnen volgen. Past het IB-programma bij jouw visie en op hoe je jouw kind(eren) het liefst ziet opgroeien? Bekijk dan de website van Klinkers voor meer informatie, het maken van een kennismakingsafspraak of het bezoeken van een open dag.