Cijfers leren

Daltononderwijs in Tilburg

Vol vertrouwen zelf ontdekken en groeien

Samen het leven leren: dat is waar Daltononderwijs voor staat. Deze benadering geeft kinderen de kans om in een veilige omgeving hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen. Kinderen leren dat iedereen uniek is en dat verschillen juist waardevol zijn. Daltononderwijs heeft oog voor de totale ontwikkeling van kinderen: niet alleen cognitieve groei, maar ook culturele, sportieve en sociaal-emotionele ontwikkeling krijgen volop aandacht. 

Wat is Daltononderwijs? 

Daltononderwijs draait om leren van en met elkaar. Kinderen krijgen de vrijheid om zelf dingen te ontdekken en te onderzoeken. Dit onderwijs combineert klassikaal leren met creatieve, prikkelende lessen die kinderen uitdagen om hun nieuwsgierigheid te volgen. Daltononderwijs is ontwikkeld door Amerikaanse pedagoge Helen Parkhurst. Het is geen methode of systeem, maar een praktisch onderwijsplan dat draait om:

  • Samenwerken
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid
  • Effectiviteit
  • Zelfstandigheid
  • Reflecteren

Binnen Daltononderwijs worden kinderen continu aangemoedigd om zelf keuzes te maken, te plannen en hun werk te organiseren. Ze ontwikkelen een actieve leerhouding en ontdekken op welke manier ze het meest effectief leren. Samenwerking en elkaar helpen staan centraal, dit draagt bij aan de sociale ontwikkeling en het zelfvertrouwen van elk kind. Zo worden ze spelenderwijs voorbereid op hun toekomst.

Waar kan jouw kind Daltononderwijs volgen?

Past Daltononderwijs bij jouw visie op hoe je jouw kind(eren) het liefst ziet opgroeien? Daltonschool Helen Parkhurst in de Reeshof werkt volgens dit onderwijsplan. Bekijk de website voor meer informatie of om contact op te nemen voor het maken van een kennismakingsafspraak.