spoorpark

Hoe kies je een bso?

Zowel voor als na schooltijd, tijdens vakanties en op studiedagen kunnen kinderen terecht bij de bso. Elke bso heeft een eigen unieke sfeer, maar ze delen allemaal één doel: het bieden van een boeiend en passend programma, afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van jouw kind. Hoe kies je een bso?

Locatie

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is: waar wil je dat je kind naar de buitenschoolse opvang gaat? Wil je dat het bij school is, zodat je kind na school niet hoeft te reizen? Of wil je het juist ergens anders, zodat je kind ook andere dingen ziet en leert?

Aanbod

Het ene kind begint meteen te bewegen als er muziek klinkt. De ander voetbalt het liefst de hele dag. En sommige kinderen kunnen zich volledig verliezen in een knutselproject of zijn het liefst de hele dag buiten in de natuur. Naast onze reguliere bso's hebben we ook thema-bso's. Op onze thema-bso’s kunnen kinderen zich volledig richten op hun interessegebied, zoals sport, outdoor, dieren, cultuur of creativiteit. Begeleid door specialisten en met alle nodige faciliteiten, krijgen kinderen de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Bekijk of de bso bij de basisschool van jouw kind past bij de interesses van jouw kind of dat je tóch kiest voor een andere locatie. Ook dat is mogelijk, veel bso's halen kinderen namelijk bij verschillende scholen op.

Sfeer

Ten slotte is het belangrijk om de sfeer op de buitenschoolse opvang te proeven. Maak een afspraak voor een rondleiding en kijk of je kind zich er op zijn gemak voelt. Praat met de pedagogisch professionals en vraag naar hun visie op opvang.

Bso's bij Xpect013

Bij Xpect013 hebben we heel veel verschillende soorten bso's. Benieuwd naar ons aanbod? Klik op onderstaande button.

Onze bso's