Unieke kenmer­ken

* Kleinschalig & huiselijk
* Sfeervolle locatie
* Ontdektuin
* Baby- en kindergebaren
Kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal

Kleinschalig, huiselijk & persoonlijk

Onze kinderopvang is kleinschalig. Zo geven we je kindje de aandacht die het nodig heeft: het voelt dat we er voor hem of haar zijn. We creëren een veilige omgeving waar je kindje zich op elk moment thuis voelt!

We kijken goed naar wat de kinderen interessant vinden, aan de hand daarvan ontwikkelen we thema’s en bedenken we activiteiten. We houden hierbij uiteraard rekening met de leeftijd en de ontwikkelingsfase. Bij de baby’s is er veel rust en regelmaat, de peutergroepen zijn lekker actief bezig om de wereld te ontdekken. Bij bepaalde activiteiten splitsen we de groepen op. Zo krijgt ieder kind de aandacht die het verdient! We werken met vaste gezichten op vaste dagen, zo zien jij en je kindje altijd een bekend gezicht. Dat voelt vertrouwd en hierdoor zijn de lijntjes kort. Daarnaast heeft je kindje een mentor, een vaste contactpersoon die de ontwikkeling van je zoon of dochter volgt. Hij of zij is ook voor de ouders het vaste aanspreekpunt.

Sfeervolle locatie

Onze locatie is voorzien van een geheel vernieuwde prachtige nieuwe inrichting met zachte groene kleuren. Zo creëren we een sfeervolle omgeving waar je kindje zich snel thuis voelt.

Onze kinderopvang is licht en ruim opgezet. De natuurlijke kleuren geven het pand sfeer en rust. De huislijke woonkeuken is het middelpunt van deze locatie. Hier wordt eten klaargemaakt en samen gegeten. In de grote centrale hal is het heerlijk klimmen en klauteren, hier hebben we de ruimte om lekker te bewegen. Op de groepen is ruimte om te spelen, te ontdekken en uit te rusten. Wil je je kindje buiten laten slapen? Dat kan ook, uiteraard in veilige bedjes en onder toeziend oog van de pedagogisch medewerkers.

Kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal

Ontdektuin

Als het even kan, gaan we iedere dag naar buiten. In onze grote, groene ontdektuin speelt je kindje naar hartenlust. De tuin is afgeschermd, en de verschillende heuvels, paadjes en hoekjes stimuleren de fantasie.

In de beschutte ontdektuin is altijd wat te beleven. De kindjes gaan hier – onder begeleiding – op avontuur. Rollen door het gras, kruipen en sluipen tussen de struiken, stampen in de plassen en modder maken in de zandbak: bij ons mogen kinderen vies worden! We halen de natuur ook naar binnen, met speelgoed van natuurlijke materialen die de ontwikkeling stimuleren en de fantasie prikkelen. De peuters gaan elke dag op avontuur in onze ontdektuin. Hier is altijd wat te beleven! Lekker rollen door het gras, sluipen tussen de struiken, stampen in de plassen en modder maken in de zandbak: bij ons mogen kinderen vies worden! We halen de natuur ook naar binnen, met speelgoed van natuurlijke materialen die de ontwikkeling stimuleren en de fantasie prikkelen.

Baby- en kindergebaren

Ontdek baby- en kindergebaren bij ons kinderdagverblijf! Door deze vorm van communicatie leren onze kleintjes hun behoeften te uiten nog voordat ze kunnen praten. Dit bevordert de taalontwikkeling en creëert een betrokken en warme omgeving waarin elk kind zich gehoord en begrepen voelt.

Baby- en kindergebaren zorgt voor een intensievere interactie met kinderen en verhoogt de pedagogische kwaliteit op de groep. Het vermindert stress bij kinderen, omdat ze beter begrepen worden en zich beter kunnen uiten. Medewerkers hebben meer inzicht in de behoeftes en ontwikkeling van de kinderen. Activiteiten en het dagritme verlopen soepeler, omdat gebaren alles voorspelbaar maakt en de kinderen gemakkelijker meebewegen. Dit programma is vanuit de praktijk samengesteld en is effectief gebleken in het verhogen van de pedagogische kwaliteit op de groep. De baby- en kindergebaren zijn als ondersteuning van de taal op de groep.

Kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal