jongen

Peuteropvang 2- 4 jaar

Peuter­opvang

Ben je op zoek naar opvang voor je peuter? We vertellen je graag meer over onze locatie. Op onze Montessori kinderopvang ontdekken kinderen zelf de wereld. We gaan uit van de visie van Maria Montessori. We helpen de kinderen een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. Dat doen we door goed naar ze te kijken en ze vertrouwen te geven. We sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en spelen staat daarbij centraal. 

Ze kunnen al zoveel zelf, als je ze maar de ruimte geeft. Dit geldt ook voor jouw peuter. Of het nu gaat om samen de tafel dekken, opruimen, brood smeren of een jas aantrekken; ieder moment wordt een succesbeleving als je er zelf aan bijdraagt en waardering krijgt voor je inzet. We helpen je (de kinderen) het zelf te doen!

Op weg naar de basisschool

Omdat we in hetzelfde gebouw zitten als de basisschool, komt je peuter bij ons al vroeg in contact met kleuters, leerkrachten en de buitenschoolse opvang. In deze vertrouwde omgeving met een doorgaande lijn krijgen ze het vertrouwen om tot bloei te komen. Samen gaan we op pad naar zelfstandigheid. Dit maakt de stap naar de basisschool vaak heel eenvoudig.

Groen van binnen en van buiten

Petteflet is een groene locatie, zowel binnen als buiten. Binnen zie je veel natuurlijke materialen met een warme uitstraling. Dit geeft een huiselijke sfeer en straalt rust uit. Kinderen voelen zich hier vaak al snel op hun gemak.

Buiten gaan de peuters op onderzoek uit in de ontdektuin. Natuur stimuleert de fantasie en de zintuigen. De kinderen vinden plassen water en modder en zijn creatief met allerlei materialen in de weer. Nergens kunnen kinderen zich meer verwonderen dan buiten.
tuin
ed

Gezonde voeding

Op onze locatie is er aandacht voor gezonde voeding. De kinderen eten ’s ochtends fruit, krijgen een gezonde lunch en in de middag een verantwoord tussendoortje. We drinken (fruit)water of thee en tijdens de lunch staan er ook melkproducten op tafel.