2-4 jaar

Peuter­opvang

Op onze mooie locatie aan de Piushaven in de wijk Jeruzalem kunnen peuters van 2-4 jaar terecht voor halve en hele dagen opvang. Onze naam zegt het al, we zitten ‘Aan de Waterkant’. Dit komt in diverse elementen terug, zo is er een tuin gemaakt met o.a. veel groen, een waterpartij, een boothuis en een strandje.
Waterpomp

Peuters op Aan de Water­kant

Wij bereiden je peuter al spelenderwijs voor op de stap naar de basisschool. Dit gebeurt aan de hand van verschillende thema’s. Daarnaast doen we op onze locatie veel met water en zand. We geven kinderen de ruimte om te experimenteren en te spelen.
Water en zand zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en voor de grove en fijne motoriek. Een kind gebruikt al zijn zintuigen: kijkt, voelt en ruikt. Het lokt daardoor veel motorische actie uit.
Watertafel

Water en zand

Spelen met water en zand maakt veel specifieke ervaringen mogelijk. Met onze zelfgemaakte zand- en watertafel in de gang en onze grote ontdektuin met zandbak en waterkraan zijn er genoeg mogelijkheden voor je peuter om zich helemaal uit te leven!
De moestuin

Natuurlijke materialen & gezonde voeding

De natuur en buiten zijn vinden we heel belangrijk. Net als gezonde voeding. Peuters helpen onze medewerkers in de moestuin en mogen natuurlijk ook proeven. Spelen doen we met natuurlijke materialen. De medewerkers praten veel met kinderen over alles wat ze zien, beleven en fantaseren.
zand auto baan

Voorbereiding op school

Op onze peuteropvang kan je peuter een paar ochtenden per week terecht. Langzaam went je kind zo aan het van huis zijn en het hebben van een dagritme. Je peuter wordt voorbereid op de basisschool. Bovendien leert je peuter andere kinderen kennen en ontmoet misschien al toekomstige klasgenootjes. Ben je op zoek naar hele dagen opvang voor je peuter? Ook dan kun je bij ons terecht, op de kinderdagopvang.
zandbak waterpomp