Leren, spelen en ontdekken bij Willemijntje

Peuter­opvang

Er is niemand zo nieuwsgierig als jouw peuter. Bij onze peuteropvang creëren we een fijne plek waar kleine peuters uitgroeien tot jonge kleuters. De plek waar je kind iedere dag weer nieuwe dingen leert en de eerste vriendjes maakt.
Willemijntje peuter

Eerlijke, warme overdracht

We zorgen voor een fijne en liefdevolle omgeving voor jouw peuter. Een goede band met de ouders vinden we daarom heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat we elkaar makkelijk kunnen vinden. Bijvoorbeeld om te overleggen over waar het kind in gestimuleerd mag worden of waar extra aandacht voor mag zijn. Wij zijn open over wat we zien, waardoor ouders de ruimte voelen om veel met ons te delen. We zijn nuchter, zonder poespas, en hebben oog voor de kleine details die het verschil maken.

Rijke leeromgeving

We werken het hele jaar door met thema’s. Aan ieder thema koppelen we een prentenboek en liedje, en we zorgen voor passend spelmateriaal. We nodigen regelmatig een dansdocent en beeldend docent uit. Zij bieden activiteiten aan die aansluiten bij het thema door met de kinderen te bewegen, te dansen of door een ontdekatelier te organiseren. Met de beeldende en bewegende activiteiten worden de kinderen en pedagogisch professionals geprikkeld om samen op onderzoek uit te gaan. Voor de wat oudere kinderen bieden we aparte 3+ activiteiten aan.

Willemijntje VVE

Samenwerking school en bso

Als je peuter de stap zet naar de basisschool, komt ook de buitenschoolse opvang (BSO) om de hoek kijken. Het leuke is dat veel bekende gezichten van Willemijntje te vinden zijn bij BSO Tiliander. Deze BSO is een dependance van kindercentrum Willemijntje. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten, waardoor je kind zich snel thuis voelt.

willemijntje eten
willemijntje buiten