Leren, spelen en ontdekken bij Willemijntje

Kinder­dag­verblijf

Bij Kinderdagverblijf Willemijntje zorgen we voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar. Kinderen voelen zich hier veilig en geborgen, terwijl ze tegelijkertijd de wereld om zich heen ontdekken.
baby kinderdagverblijf Willemijntje
Spelenderwijs leren

Samen leren, samen spelen, samen delen en ook grenzen verkennen en vriendjes maken. Kinderen leren veel van elkaar en leren spelenderwijs. We helpen kinderen de wereld te ontdekken. Door echt te kijken naar kinderen en aan te sluiten bij hun belevingswereld en fantasie. 

De sfeer op de groep is veilig, geborgen en uitdagend, zodat kinderen vol vertrouwen en enthousiasme kunnen groeien en ontwikkelen.

Verticale groepen

We hebben verticale groepen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Binnen deze groepen bieden we peuteropvang. De allerkleinsten leren van de grotere kinderen. Andersom zien we dat oudere kinderen rekening houden met de jongere kinderen en er plezier in hebben om voor de allerkleinsten te zorgen. Kinderen blijven op dezelfde groep totdat ze naar school gaan. Samen optrekken in een groep van 12 kinderen van verschillende leeftijden stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling, de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de spraak- en taalvaardigheid.

voorlezen op kinderdagverblijf Willemijntje
Ontdektuin

Lekker in de frisse lucht spelen met zand, modder en water. Rennen en fietsen over de paden, in het gras of in het zand, klimmen en klauteren, of verstoppertje spelen. In onze prachtige tuin is er altijd iets nieuws te ontdekken. Kinderen kunnen zich uitleven en hun creativiteit de vrije loop laten.

Emmertjes en schepjes in de hand, of juist met de vingers voelen in het zand. Door de waterdichte schaduwdoek is onze zandbak het hele jaar door een fijne plek om te spelen.

Buiten slapen

Bij Kinderdagverblijf Willemijntje kun je niet alleen lekker buitenspelen, maar ook slapen in de buitenlucht. We hebben speciale buitenbedjes waar kinderen kunnen slapen. Kinderen slapen buiten meestal dieper, rustiger en langer. Ook hebben kinderen minder last van verkoudheid omdat de luchtkwaliteit buiten veel beter is dan binnen.

tuin Willemijntje
kip kindje kopie 3