Peuter­opvang Grebbe

Als kinderen twee jaar zijn, gaan ze graag op avontuur. Bij Grebbe valt veel te ontdekken voor je kind. Samen met vriendjes uit de wijk buitenspelen, bouwen in de bouwhoek, spelen in de poppenhoek, hoe leuk is dat? Onze peuteropvang is gezellig en uitdagend waardoor je kind spelenderwijs groeit in motoriek, taal en sociale omgang.
KC Grebbe fiets
KC Grebbe high five
Peuteropvang: als ouders niet (allebei) werken


Als jullie als ouders niet werken of één van jullie werkt, is het goed om te weten dat jouw peuter welkom is. Jouw kind kan bij ons spelen en leren, 2 dagdelen per week, gedurende 40 weken per jaar.
 

Dagritme van de peuters


Onze peuteropvang is geïntegreerd in ons kinderdagverblijf. We houden voor alle peuters hetzelfde dagritme aan. ’s Ochtends starten we in een kring aan tafel met een liedje, daarna lezen we samen een boekje of mogen de kinderen vrij spelen. Na het fruitmoment is het tijd voor een activiteit met een thema dichtbij de beleving van het kind, bijvoorbeeld ‘ik woon in een huis’ of ‘ik ga naar de supermarkt’. Buitenspelen in onze ontdektuin, hoort ook bij onze dag. 
 

Voorschoolse educatie (VVE-programma)


De pedagogisch medewerkers van Grebbe zijn geschoold om te werken volgens het speciale VVE-programma. Peuters krijgen hierbij hulp met hun spraak- en taalontwikkeling, motoriek, emotionele- en sociale vaardigheden. Het doel van het programma is kinderen te helpen groeien zodat zij klaar zijn voor de basisschool. 
 

Samenwerking met basisschool De Borne en De Blaak


Is jouw kind 4 jaar geworden? Dan zwaaien we hem of haar uit. Onze locatie zit letterlijk tussen twee scholen in, basisschool De Borne en basisschool De Blaak. Met beide scholen hebben wij goed contact. Uiteraard hebben de peuters al eens een kijkje genomen op de scholen, omdat wij gebruik maken van elkaars ruimtes. Dat maakt de overgang naar school minder spannend. 
 

KC Grebbe peuteropvang