Kinder­dag­verblijf Grebbe

Een gevoel van veiligheid en geborgenheid, net als thuis. Dat willen wij kinderen bieden bij Grebbe. Door vaste gezichten op de groep, een mentor voor ieder kind, veel een-op-een momenten, voelen kinderen zich snel vertrouwd bij ons. De eerste maanden hebben wij hier extra aandacht voor, of je kind nu baby, dreumes of peuter is.
kdv grebbe hal
Rust en ruimte

Hoewel er elke dag genoeg kinderen bij ons rondlopen, heerst er vooral rust op de groepen. In lichte ruimtes met zachte kleuren krijgen de allerkleinsten weinig prikkels, zodat zij in alle rust kunnen wennen bij ons. De kinderen spelen met zachte materialen en duurzaam speelgoed. 

foto hal
Stimuleren van de ontwikkeling


Wij besteden continu aandacht aan de ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Tijdens het spelen dagen wij kinderen uit. Rollen op de mat, tijgeren en kruipen, wij doen lekker mee! Taal en spraak stimuleren wij de hele dag door, bijvoorbeeld door alles te benoemen wat we doen. Of door liedjes te zingen en samen een prentenboek te lezen. Zelfredzaamheid vinden wij belangrijk, wij laten de kinderen veel zelf doen. 
 

Thema’s dichtbij kinderen


De kinderen leren en spelen vanuit thema’s, bijvoorbeeld ‘ik en mijn familie’ of ‘ik in het bos’. Onze inrichting verandert per thema en we organiseren leuke binnen- en buitenactiviteiten. Een fotoboek maken van familie, knutselen met bladeren uit het bos of kastanjes voelen in de sensorische bak. Ongemerkt breiden de kinderen hun woordenschat uit en leren ze over de wereld. 
 

KC Grebbe buiten voorkant
Naar buiten allemaal!


Tring, tring, opgepast, in onze tuin rijden de fietsers je tegemoet. In de ontdektuin kunnen kinderen rennen op een parcours, fietsen, spelen in de zandbak en meer. Wij hebben een afgeschermde babytuin zodat ook de baby’s en dreumesen veilig buitenspelen. Elke dag spelen wij buiten. 
 

Contact met ouders


We hechten waarde aan de betrokkenheid van ouders. Bij ons mogen kinderen en ouders alles zeggen. Gedurende de dag houden we je op de hoogte via onze ouderapp. Bovendien organiseren we leuke activiteiten voor ouders en kinderen tijdens speciale gelegenheden. Ook opa's en oma’s nodigen wij uit om op viste te komen. 
 

Kom eens kijken


Bij Grebbe is iedereen welkom! Maak een afspraak voor een bezoek aan Grebbe, wij leiden je graag rond. 
 

kc grebbe sensorische bak