Leeftijd 2-4 jaar

Peuter­opvang

Ze ontdekken zelf de wereld, wij helpen ze een handje.
Glijden midden in de natuur

Op ontdekkingsreis

Op onze groene locatie in Korvel, Tilburg Zuid staan aandacht, gezond eten, samen lekker buiten spelen en open communicatie voorop. De peuteropvang van De Vlinderberg is een veilig een speelse omgeving, waar ieder kind zichzelf mag zijn. Bij ons zijn alle kinderen vanaf 2 jaar welkom om minimaal 2 dagdelen per week lekker te spelen en te leren. Samen gaan we op ontdekkingsreis. Zo wordt de wereld van jouw peuter steeds een beetje groter. Op een speelse manier bereiden onze pedagogisch professionals de kleine avonturiers voor op de stap naar de basisschool.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. De peuteropvang is er voor kinderen van zowel werkende als niet-werkende ouders. Bij ons krijgen peuters alle ruimte om nieuwe vriendschappen te sluiten, beleven we samen avonturen en volgen we de ontwikkeling van jouw peuter op de voet. Ook betrekken we je graag bij onze activiteiten.

Samen de ontwikkeling vorm geven

VVE

- Bereid peuters voor op de basisschool
- Een eigen groep op het kinderdagverblijf
- VVE gecertificeerde pedagogisch professionals
Creatieve verbeelding vergroten met zand

Ontdektuin

- Natuurlijke materialen
- Grote buitenruimte
- Elke dag naar buiten
- De plek waar eerste vriendschappen ontstaan
Samen koken in de kinderkeuken

Kinderkeuken

- Gezonde voeding
- Samen met de kinderen koken
- Elke dag vers fruit en groente

VVE

Omdat een peuter eens een kleuter wordt, bereiden onze pedagogisch professionals jouw peuter zo goed mogelijk voor op de basisschool. Met behulp van spelletjes en activiteiten leren de peuters samenwerken met elkaar. Ook maken we de peuters zelfstandiger door ze bijvoorbeeld te leren zelf hun brood te smeren en hun jas aan en uit te trekken. Het ene kind heeft meer stimulatie nodig dan het andere. Onze pedagogisch professionals zijn dan ook allemaal VVE gecertificeerd.

De ontdektuin

Kinderen en natuur is een hele goede combinatie. Nergens kunnen ze zich meer verwonderen dan buiten. We werken met natuurlijke materialen zowel binnen als buiten. In onze prachtige, grote ontdektuin is er altijd iets nieuws te ontdekken voor de kinderen. Met de heuveltjes, grote zandbak en de uitgestrekte ruimte kunnen ze zich uitleven en hun creativiteit de vrije loop laten. Rennen, rollen en verstoppertje spelen!

De kinderkeuken

Kinderen gaan op onderzoek uit in onze ontdektuin en ontdekken bij ons zelf hoe lekker gezonde voeding is. Wat is er nu leuker dan knoeien, koken en proeven in de keuken? In onze centrale keuken maken we samen met de kinderen de lekkerste (lunch)gerechten klaar. Daarna genieten we van al dit zelfgemaakte lekkers. Zo zorgen we elke dag voor een gezonde fruithap, verrassende lunch en eventueel een verantwoord tussendoortje.

Fietsend door de natuur-/ontdektuin

Benieuwd naar onze peuteropvang?

Kom gerust een keer kijken bij De Vlinderberg in Korvel, Tilburg-Zuid. We nodigen je van harte uit. Vraag een rondleiding aan of vul direct het aanmeldformulier in!