Dagopvang 0-4 jaar

Kinder­dag­verblijf

Ze ontdekken zelf de wereld, wij helpen ze een handje.
Opgroeien met en in de natuur

Samen opvoeden

De Vlinderberg bestaat uit kinderdagverblijf en peuteropvang. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. De opvang is er voor kinderen van zowel werkende als niet-werkende ouders. Bij ons krijgen baby's, dreumesen en peuters alle ruimte om te ontwikkelen, nieuwe avonturen te beleven, vriendschappen te sluiten en zichzelf te ontplooien. Daarnaast vinden wij ouder betrokkenheid erg belangrijk.

Buitenspelen doen wij in alle weeromstandigheden

Babygroep

0-2 jaar

- Dezelfde ontwikkelingsfases
- Veel individuele aandacht
- Leeftijdsgebonden groepsinrichting
Glijbaan midden in de natuur

Peutergroep

2-4 jaar

- Spelen met leeftijdsgenootjes
- Een gestructureerde dagindeling
- Uitdagend spelmateriaal
- Voorbereiding op de basisschool
Koken in de huishoek

Verticale groep

0-4 jaar

- Vier jaar lang dezelfde groep
- Broertjes en zusjes bij elkaar
- Stabiliteit in de groepssamenstelling
- Leren omgaan met verschillende leeftijden

Babygroep

Bij De Vlinderberg passen we ons dagritme aan de allerkleinsten aan. We volgen voor eten en slapen zoveel mogelijk het ritme van thuis. Vanwege onze ruime groepen, spelen, leren en ontdekken onze baby’s volop. Zingen, kletsen en knuffelen doen we het allerliefst. Onze pedagogisch professionals zijn deskundig en betrokken bij de ontwikkeling van alle kinderen. Wij zien jouw baby en volgen zijn of haar ontwikkeling.

Peutergroep

Peuters verdienen een speciale aanpak. Onze pedagogisch professionals stimuleren verschillende ontwikkelingsgebieden van kinderen, ter voorbereiding op de basisschool. Dat doen we bijvoorbeeld door samen te lezen en te zingen. Maar ook dankzij knutselen en beweegspelletjes, ontdekken kinderen alvast hoe je fijn met elkaar samenwerkt.

Verticale groep

In de verticale groepen worden kinderen in principe vier jaar lang op dezelfde groep opgevangen en door dezelfde pedagogisch professionals verzorgd. Hierdoor zal de samenstelling van de groep minimaal wijzigen en dat zorgt voor meer rust en betere onderlinge contacten. Jongere kinderen hebben baat bij de omgang met oudere kinderen als het gaat om hun ontwikkeling. Ook oudere kinderen zouden in de omgang met jongere kinderen voor nieuwe uitdagingen komen te staan. De pedagogisch professionals begeleiden jouw kind hierin met zowel kennis als passie.

Fantasierijk spel in de zandbak

Benieuwd naar ons kinderdagverblijf?

Kom gerust een keer kijken bij De Vlinderberg in Korvel, Tilburg-Zuid. We nodigen je van harte uit. Vraag een rondleiding aan of vul direct het aanmeldformulier in!