Samen spelen, onderzoeken en ontdekken

Vrij spelen, meedoen aan activiteiten of gewoon lekker een boekje lezen op de bank: ontspannen en plezier staan voorop bij BSO Tiliander. Een plek waar kinderen kunnen spelen, onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen; waar ze zichzelf mogen zijn en waar aandacht voor ze is. Een vertrouwd, prettig en veilig tweede ‘thuis’.
Mila en Elyn

Uit school

Zodra school uit is, komen de kinderen naar de BSO. De kleintjes worden gebracht, de oudere kinderen komen zelfstandig. Wanneer alle kinderen er zijn, begint ons tafelmoment. We laten kinderen zoveel mogelijk zelf doen, ze helpen elkaar en wachten op elkaar voordat we gaan eten. We kletsen met elkaar, zingen liedjes en zeggen spreuken op. Wanneer iedereen klaar is met eten ruimen we met zijn allen de tafel op. 

Daarna kiezen de kinderen zelf: vrij spelen en hun eigen creatieve wereld ontdekken, of meedoen met de activiteiten? We knutselen graag en hebben daarbij aandacht voor de jaarfeesten en jaargetijden. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen maken, herfstbladeren versieren, natuurmandala’s maken, kaarsen versieren of paaseieren schilderen. Zo zijn we niet alleen creatief bezig, maar laten we ook zien hoe bijzonder de seizoenen en tradities zijn.

Febe op de kinderfiets
samen eten boven

Door weer en wind
Of het nu regent, stormt, of de zon volop schijnt; we stappen het hele jaar door de buitenwereld in. Daar ontdekken, voelen, proeven en ruiken we de prachtige seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn eigen magie. We praten en lezen erover en laten onze creativiteit de vrije loop. En vies worden? Geen probleem: bij ons is modder ook speelgoed.

Samen gezond eten
Bij ons draait gezonde voeding niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om het plezier in eten. We vinden het belangrijk om kinderen echt enthousiast te maken voor gezond eten. Hoe we dat doen? Simpel! We schuiven gezellig samen aan tafel voor onze maaltijden. Als kinderen anderen zien genieten van hun eten worden ze vanzelf nieuwsgierig en proberen ze ook sneller een hapje.
 

Tiliander bouwen