Spelen, groeien en ontdekken bij Spoorzone

Ontwikkelen en ontdekken gaan bij ons hand in hand. In de verticale groepen zitten kinderen van 0 tot 4 jaar. Hier leren de jonge kinderen van de oudere. En onder toezicht van een van de pedagogisch professionals helpen de kinderen die daar aan toe zijn een handje mee. Bijvoorbeeld met koken, want we zijn iedere dag in de keuken te vinden.
hoepel spoorpark

De kinderen spelen en ontdekken met elkaar in hun eigen groep. Niet iedereen doet de hele dag hetzelfde. De baby’s krijgen de fles, lezen een boekje op schoot, spelen op het kleed of slapen in hun bedje. De grote kinderen bewegen, maken muziek, knutselen, lezen samen of spelen op de gang. Want ook daar is van alles te ontdekken. Tijdens het fruitmoment in de ochtend, bij het brood eten tussen de middag en bij het tussendoortje halverwege de middag is het gezellig aan tafel. Dan zit iedereen samen aan tafel. Gezellig én leerzaam: want zien eten (en drinken) doet eten. 

lezen

Spelen met herfstbladeren

Aandacht voor belangrijke dagelijkse gebeurtenissen

Wat vind je allemaal in het bos in de herfst? Wat is er zo fijn aan de zomer? Wie hoort er bij jouw familie? Spelen en leren doen we met behulp van alledaagse thema’s. In de gang staat een seizoen tafel waar we in de herfst spelen met bladeren en eikels en in de zomer met schelpen, zand en water. Zo leren kinderen stap voor stap over de wereld om hen heen.
buiten

Lekker naar buiten

Slecht weer bestaat niet

We gaan ook iedere dag naar buiten. Slecht weer bestaat niet, dan trekken we gewoon de laarzen en het regenpak aan. Lekker stoer! De ontdektuin is er voor alle kinderen: in het aparte babygedeelte rollen, kruipen en stappen de kleintjes veilig rond. Dreumesen en peuters fietsen rondjes over het speciale pad of struinen op de slingerpaadjes tussen de struiken. Grotere uitstapjes maken we ook, de baby’s in de kinderwagen en de grote kinderen in de kar.

koken

Samen koken

Aandacht voor gezondheid

Vers en gezond eten vinden we belangrijk, dus we maken de beste fruitspiesjes en bakken koekjes die lekker én gezond zijn. En ook op de boterham is er genoeg keuze in gezond en lekker broodbeleg. Een van onze pedagogisch professionals is coach Gezonde Kinderopvang en bedenkt samen met haar collega's de lekkerste en gezonde recepten om samen met de kinderen te maken. Zo is er altijd volop variatie.
jong en oud

Verbinding

Aandacht voor jong en oud

Niet alleen binnen onze groep verbinden we jong en oud. We brengen ook regelmatig een bezoekje aan de opa’s en oma’s uit verzorgingshuis De Wever naast ons kinderdagverblijf. Dat is gezellig: samen lezen ze boekjes, kletsen ze wat of maken muziek. Het is iedere keer een feestje als je de blije gezichten ziet!