samenwerken

Talenten­fluister­school

Basisschool de Borne mag zich als eerste basisschool in Tilburg een “Kindertalentenfluisteraarschool” noemen. Door een opleidingstraject te volgen onder leiding van Luk Dewulf (Ik kies voor mijn Talent) en Els Pronk (Talentengedreven werken met kinderen) werden de leerkrachten in verschillende sessies ondergedompeld in dit gedachtengoed.

Talentenfluisteraar

De opleiding startte schooljaar 2021-2022 en werd afgerond met een sessie onder leiding van Els Pronk. “Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent! Dit gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit, maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening geeft. Die ervoor zorgt dat de tijd vliegt en dat je je batterijen oplaadt. Want van je talenten krijg je energie.

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent. Het is de taak van de kindertalentenfluisteraar om kinderen te helpen om zich bewust te worden van hun eigen talent. Als kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen, ontwikkelen ze meer veerkracht en weerbaarheid. Dit draagt ook bij aan een positief zelfbeeld en zo kunnen ze beter omgaan met uitdagingen die op hun pad liggen. Door op het spoor te komen van wat je energie geeft, leer je ook betere keuzes maken voor het verdere leven en beroepsleven. We voeren met alle kinderen vanaf leerjaar 3 talentgesprekken. De talenten hebben een doorgaande lijn van unit 1 tot en met unit 4.

De expert in Kindertalentenfluisteren op onze school is: Vivienne Spaargaren