mijnrapportfolio

Mijn­Rapport­Folio

Mijn­Rapport­Folio

Zoals de naam al zegt is MijnRapportfolio een combinatie van een digitaal rapport en een digitaal portfolio. MijnRapportfolio is samen met de Borne ingericht zodat het aansluit op de wensen en visie van onze school.

MijnRapportfolio geeft een totaalbeeld van de ontwikkeling van het kind.

 

Mijnrapportfolio

Startpagina

Ieder kind heeft een eigen startpagina. Op deze pagina wordt het kind gepresenteerd aan de hand van drie onderdelen:

Dit ben ik
Een foto, zelfportret of filmpje van het kind aangevuld met een aantal tekstvakken ingevuld door de leerkracht, de ouder en een aantal tekstvakken ingevuld door het kind zelf. 

Hier werk ik aan
Korte termijn doelen die het kind (in samenspraak met de leerkracht) kan bijhouden. Het kind geeft aan waar hij of zij aan werkt. De leerkracht kan deze doelen bekijken en voorzien van feedback.

Hier word ik blij van
Een collage van een aantal foto’s uit het onderdeel ‘Talenten‘ waar het kind zelf het meest trots op is.

Zo ben ik

Ieder kind is uniek. De sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind speelt hierbij natuurlijk een zeer belangrijke rol. Hoe ziet het kind zichzelf en hoe kijkt de leerkracht naar het kind? Door zowel de ouder, het kind en de leerkracht een door de school opgestelde vragenlijst te laten invullen wordt er zichtbaar waar de overeenkomsten en verschillen zijn.

Zo werk ik

De manier van werken is mede bepalend voor het te behalen resultaat. Door ieder kind, binnen MijnRapportfolio, eigenaar te maken van zijn eigen werkhouding en dit ook door de leerkracht te laten invullen, ontstaat er een beter beeld wat er nodig is om er voor te zorgen dat het kind optimaal kan werken.

Talenten

Ieder kind heeft talenten waar hij of zij trots op mag zijn. Door dit via MijnRapportfolio expliciet te kunnen delen ontstaat er een beter beeld van de talentontwikkeling van het kind. Het kind of leerkracht kan zelf foto’s of filmpjes  plaatsen en aangeven welke talenten hij of zij hierbij laat zien.

Vaardigheden

Bij dit onderdeel krijg je als ouders inzicht in de ontwikkeling binnen de verschillende vakgebieden. 

www.mijnrapportfolio.nl